Çin’den ABD ve Güney Kore’ye tatbikat tepkisi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Çin’den ABD ve Güney Kore’ye tatbikat tepkisi

DÜNYA Haberleri  / AA

Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD ve Güney Kore’ye Kore Yarımadası'nda gerilimi tırmandırmamaları çağrısında bulundu.

Bakanlık Sözcüsü Lu Kang, başkent Pekin’de düzenlediği basın toplantısında, Güney Kore ve ABD’nin ortak tatbikat yaptığı yarımadada halihazırda gergin bir atmosferin ve hassas bir durumun olduğunu belirtti.

Durumun bu şekilde devam etmesinin kimseye, özelikle de bölge ülkelerinin çıkarlarına olmayacağını vurgulayan Lu, tüm tarafların sükuneti sürdürmeleri ve diyalog eksenli şekilde hareket etmesini umduklarını ifade etti.

Güney Kore’den yapılan açıklamada, tatbikata Washington ve Seul yönetimlerinden 40 civarında donanma gemisinin katılacağı belirtilmişti.

Kore Yarımadası'nın doğusunda ve batısında bugün başlayan tatbikatın 5 gün süreceği, aralarında nükleer yakıtlı uçak gemisinin bulunduğu tatbikatın Kuzey Kore’nin nükleer ve füze programlarından gelecek tehditlere yanıt olarak gerçekleştirileceği kaydedilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...