HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Yardıma 'İsrail'i boykot etmeyin' şartı

Düzenleyen:
Yardıma 'İsrail'i boykot etmeyin' şartı
Amerika, Harvey Kasırgası, Teksas, İsrail, Boykot, , Haber

DÜNYA Haberleri

Amerika'da Harvey Kasırgasının vurduğu Teksas eyaletinde bir kentte, İsrail'i boykot etmeyeceği taahhüdünde bulunmayan mağdurlara yardım yapılmayacağı açıklandı.

 

Dickinson kentinde kasırga yardımı talep eden mağdurlardan, yardım alabilmeleri için İsrail'i boykot etmeyeceklerini yazılı olarak beyan etmeleri istendi.
 
Kentin web sitesinde yer alan başvuru formunda, "Başvuru sahibi bu  belgeyi imzalayarak, İsrail'i boykot etmediğini ve sözleşme süresi boyunca  İsrail'i boykot etmeyeceğini kabul etmektedir." ifadesine yer verildi.
Sivil toplum örgütü Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU) ise Dickinson kentinin yardım almak isteyen kasırga mağdurlarına böyle bir şart  koşmasına tepki gösterdi.
 
ACLU'dan yapılan açıklamada, bu talebin ABD Anayasası'nın ilk  maddesinde geçen ifade özgürlüğünü alenen ihlal ettiği ve McCarthy dönemini  hatırlattığı belirtildi

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...