HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Körfez krizinden en çok istifade eden İsrail'

Düzenleyen: /
'Körfez krizinden en çok istifade eden İsrail'
Katar, Körfez Krizi, , Haber

DÜNYA Haberleri

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krizden en çok istifade eden tarafın "İsrail" olduğu belirtiliyor.

Katar'ın başkenti Doha'daki Al Jazeera Araştırmalar Merkezi'nde "Körfez krizi: Meydan Okumaları ve Geleceği" konulu konferans düzenlendi.
Eski Ürdün Başbakan Yardımcısı Cevad el-Anani, konferansta yaptığı konuşmada, körfez krizinin aynı şekilde devam etmesinin mümkün olmadığını söyledi.
İsrail'in bu krizden en çok istifade eden taraf olduğunu belirten Anani, ekonomik ambargo ile krizin çözülemeyeceğini ve hafifletici tedbirler alınması gerektiğini ifade etti.
Anani, 6 aydan bu yana devam etmesine rağmen krizin tedrici olarak sona ereceği öngörüsünde bulundu.
Katar Üniversitesi Siyaset Sosyolojisi Öğretim Üyesi Macid el-Ensari de İsrail'in krizden yarar sağladığını ve bazı tarafların Tel Aviv ile ilişkilerini normalleştirmek için yarıştığını savundu.
"Bu krizden en çok istifade eden İran ile İsrail ve Rusya'nın genişleme projesi olmuştur." diyen Ensari, Körfez krizinin temelinde "nüfuz mücadelesi"nin bulunduğunu dile getirdi.
Birleşik Krallık'taki Leeds Üniversitesinde görevli Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi Nasır et-Temimi ise seyahat kısıtlamaları gibi ufak girişimlerle krizin çözülebileceğini kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...