Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Halep'te pazar yeri saldırısında ölü sayısı 57'ye yükseldi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Halep'te pazar yeri saldırısında ölü sayısı 57'ye yükseldi

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'nin Halep ilindeki Etarib ilçesinde pazar yerine düzenlenen saldırıda ölü sayısı 57'ye yükseldi.

Suriye'nin Halep ilindeki Etarib ilçesinde pazar yerine düzenlenen saldırının ardından enkaz kaldırma çalışmalarını sürdüren sivil savunma ekiplerinin (Beyaz Baretliler) başkanı Raid Salih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Saldırıda ölü sayısı 57'ye yükseldi. Bu sayı artabilir." dedi.

Arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirten Salih, "Verdiği büyük çaplı yıkımlara bakacak olursak saldırıyı Rus uçaklarının yaptığını düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

Salih, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Rusya ne zaman bir toplantı olursa böyle bir saldırıya girişiyor. Dün Putin ile Erdoğan'ın bir görüşmesi oldu. Hatta bundan önce Putin-Erdoğan görüşmesinde Ermenez'de (29 Eylül'de) bir katliam olmuştu. O saldırıda da buna yakın bir bilanço olmuştu. Her Astana ve Cenevre görüşmeleri de böyle saldırıları gördü."

Halep'in batı kırsalı, Astana anlaşmaları çerçevesinde garantör ülkeler Türkiye, Rusya ve İran tarafından oluşturulan İdlib gerginliği azlatma bölgesi sınırları içinde yer alıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...