Kuzey Kore lideri Kim, traktör fabrikasını gezdi

Düzenleyen:
Kuzey Kore lideri Kim, traktör fabrikasını gezdi

DÜNYA Haberleri

Nükleer krizin bir numaralı mimarı olan Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un, ülkesindeki traktör fabrikasını gezdi.

Kuzey Kore'nin nükleer tehdit algısı yavaş yavaş yıkılıyor. Son dönemlerde nükleer tehditler ve füze üretim fabrikalarında verdiği gözdağı niteliğindeki pozlar ile gündeme gelen Kuzey Kore lideri Kim Jong, traktör fabrikasını gezdi.

TRAKTÖR FABRİKASINI DENETLEDİ

Ülkesinde üretim yapan yerli bir traktör fabrikasını denetleyen Kim Jong, tesiste incelemelerde bulundu. Tüm çalışanlar ile tek tek ilgilenen Kuzey Kore lideri, daha sonra tesislerde üretilen traktör ve parçaları inceledi.

İLGİNÇ DETAY

Yaz döneminde sadece füze testi ve silah fabrikası ziyaretlerinin fotoğrafları yayınlanan Kim Jong'un, son 2 ay içinde çiftlik ve fabrikalara ziyaretleri sırasında çekilmiş görüntüleri arasındaki farklar ilgi çekiyor.

Güney Kore Birleşme Bakanlığı tarafından yayınlanan bu görüntülerde, Kim'in daha çok ekonomik kaynaklara yönelerek, ülkenin odak noktasının "nükleer güç olmaktan ekonomik güç olmaya" dönmesi olarak yorumlandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...