HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İtalya'daki çığ felaketinde 23 kişiye soruşturma

Düzenleyen: /
İtalya'daki çığ felaketinde 23 kişiye soruşturma
İtalya, Çığ, Haber

DÜNYA Haberleri

İtalya'da geçen yıl meydana gelen ve 29 kişinin hayatını kaybettiği çığ felaketi nedeniyle 23 kişi hakkında soruşturma açıldı.

​ANSA ajansının haberine göre, İtalyan savcılar, bazılarını cinayetle suçlayarak, olayda sorumluluğu bulunduğunu iddia ettiği 23 kişi hakkında soruşturma açtı.

Savcılar soruşturmada, 18 Ocak'ta meydana gelen felakette çığ altında kalan ve 29 kişinin hayatını kaybettiği Rigopiano Hoteli'nin çığ bölgesinde inşa edilmesine izin verilmesinde ihlaller olup olmadığını öğrenmeyi amaçlıyor.

Başkent Roma'nın yaklaşık 180 kilometre doğusundaki Gran Sasso Milli Parkı içinde bulunan Rigopiano Oteli'ne, 18 Ocak günü bölgede meydana gelen ve büyüklükleri 5'in üzerinde olan 4 deprem sonucu çığ düşmüştü.

Olayda 29 kişi hayatını kaybetmiş, olayın üstünden 40 saat geçtikten sonra 4 çocuk, 5 yetişkin enkazdan sağ kurtarılmıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...