Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nükleer kamikaze hayatını kaybetti

/ Kaynak: CHA
Nükleer kamikaze hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / CHA

Tsunamide zarar gören Fukuşima Nükleer Santrali'nde hayatını riske eden nükleer kamikazelerden Masao Yoshida, yemek borusu kanserinden dolayı yaşamını yitirdi.

Japonya'nın kuzeyini vuran 9.0 şiddetindeki depremin tetiklediği tsunamide zarar gören Fukuşima Nükleer Santrali'nde hayatını riske eden nükleer kamikazelerden Masao Yoshida, yemek borusu kanserinden dolayı yaşamını yitirdi. Masao Yoshida, nükleer santralin aşırı ısınıp radyasyon sızdırması ve ardından patlamasını engellemek için çalışan mühendislerin başı olarak santralde görev yapıyordu. Radyasyon afeti sırasında başbakanlık yapan Naoto Kan, Yoshida'nın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Kararlılığı ve liderliği önünde eğiliyorum." ifadelerini kullandı. Yoshida, nükleer santraldeki görevinden Aralık 2011'de ayrılmıştı. TEPCO CEO'su Naomi Hirose, afet sırasında Yoshida'nın çalışanları bir araya getirip çalışmaları için cesaretlendirdiğine dikkat çekerek, "Krizi kontrol altına almak için hayatını riske attı." diye konuştu. Nükleer santrali işleten TEPCO, Yoshida'nın ölümünün felaket sırasında sızan radyasyonla ilişkisi olmadığını açıkladı. nbsp;Masao Yoshida, Fukuşima'daki kriz sırasında kendi başına kararlar verip üsten gelen emirleri uygulamadığı için TEPCO ile sorunlar yaşamıştı. Yoshida, tsunami sonrası santralin soğutma sisteminin devre dışı kalması nedeniyle reaktöre deniz suyu pompalamaya başlamıştı. Ancak böyle bir adımın nükleer bir reaksiyonu tetikleyebileceği endişesiyle Yoshida eleştirilmiş ancak daha sonra durumun daha da kötüleşmesini engellediği gerekçesiyle takdir edilmişti. nbsp;


DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...