HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Demiryollarını İtalyanlara, limanlarını Almanlara satan Çipras'a 'Siyasi Cesaret' ödülü

Düzenleyen: /
Demiryollarını İtalyanlara, limanlarını Almanlara satan Çipras'a 'Siyasi Cesaret' ödülü
Yunanistan, Aleksis Çipras, Fransa, Siyasi Cesaret, Haber

DÜNYA Haberleri

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'a Fransa’da yapılan törenle “Siyasi Cesaret” ödülü verildi. Borç batağındaki Yunanistan, bundan aylar önce limanlarını Almanlara, demiryollarını ise İtalyanlara satmıştı.

Çipras ödülü alırken “Bu ödül Yunan halkına aittir ben de Yunan halkı adına alıyorum.” ifadelerini kullandı.

Çipras'a ödülü veren Politique Internationale Dergisi’nin kurucusu Patrick Wajsman da yaptığı konuşmada, “Çipras'ın Yunanistan ve Avrupa yararına kararlar alma cesaretini gösterdiğini" belirtti.

KEMER SIKMA POLİTİKASI

Çipras'ı “inanç ve cesaret sahibi” biri olarak nitelendiren Wajsman "Solun Yunanistan’da güçlü bir siyasi güç olmasını çok az adam başardı. Bunun için kemer sıkma politikasına karşı olanlar için büyük cesarete ihtiyacı vardı.” dedi.

7 yıldır ekonomik kriz yaşayan Yunan hükümeti kreditörlerden milyarlarca euroluk ek yardım alabilmek için emekli maaşlarının düşürülmesini ve vergilerin arttırılmasını yasalaştırmıştı.

Bu karardan en çok etkilenenlerin başında gelen emekliler dün Çipras'ı urgan ipiyle protesto etmişti.

Yunanistan, demir yollarını İtalyanlara satmıştı

Borç batağındaki Yunanistan, limanlarını Almanlara, demiryollarını ise İtalyanlara satmıştı.

Yunan devlet demiryolları yolcu ve kargo taşımacılığı şirketi TRAINOSE, 45 milyon avroya, İtalyan devlet demiryolları şirketi Ferrovie Dello Stato İtaliane'ye satılmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...