Mısır'dan eski Yemen Cumhurbaşkanı'nın öldürülmesine ilişkin açıklama

Mısır'dan eski Yemen Cumhurbaşkanı'nın öldürülmesine ilişkin açıklama

DÜNYA Haberleri

Mısır Dışişleri Bakanlığı, eski Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in öldürülmesini "tehlikeli bir tırmanış" olarak nitelendirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd tarafından yayımlanan açıklamada, Mısır'ın kardeş ülke Yemen'de yaşanan üzücü gelişmelerden derin endişe duyduğu belirtildi.
Salih'in Husi militanların elinde öldürülmesinin, ülkedeki gerginlik ve bölünmenin hiddetini daha fazla kızıştırabileceği uyarısında bulunulan açıklamada, Yemen'in Arap halklarının vicdanında derin yaralar bırakmaması için Yemen krizinin siyasi yollarla çözülmesi gerektiği vurgulandı.
Yemen'de 2014'ten bu yana meşru hükümete karşı ortak silahlı eylemler düzenleyen Husiler ile eski Cumhurbaşkanı Salih yanlıları arasında bir süredir yaşanan anlaşmazlık cumartesi sabahından bu yana taraflar arasında silahlı çatışmalara dönüşmüştü.
Eski Cumhurbaşkanı Salih'in de dün Husiler tarafından öldürüldüğü açıklanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...