Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avustralya'da teröre karşı hoparlörlü önlem

Düzenleyen:
Avustralya'da teröre karşı hoparlörlü önlem

DÜNYA Haberleri

Avustralya'nın Melbourne kentindeki ana caddeler, muhtemel terör saldırılarında halkı uyarmak için hoparlör sistemleri ile donatıldı.

Victoria Eyalet hükümeti, Melbourne kent merkezinde olası terör saldırılarına karşı halkın can güvenliğini sağlamak için alınan yeni güvenlik önlemlerini açıkladı.

Yeni uygulama kapsamında, başta yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden olan Federasyon Meydanı, Flinders Caddesi ve alışveriş merkezilerinin bulunduğu Bourke Caddesi olmak üzere kentin kalabalık caddelerine 65 adet sesli uyarı sistemi ve 31 adet yeni güvenlik kamerası yerleştirildi.

Saldırı anında halkın güvenli yerlere yönlendirilmesi amaçlanıyor

Sadece bir bölgeye veya kent geneline uyarı anonsu yapılacak şekilde dizayn edildiği belirtilen hoparlörlerden yapılacak uyarılarla halkın güvenli yerlere yönlendirilmesinin amaçlandığı bildirildi.

Victoria Polis Bakanı Lisa Neville, sesli uyarı sistemlerinin acil bir durumda insanların nasıl davranmaları gerektiği ve güvenliklerini nasıl sağlayacakları konusunda yardımcı olacağını söyledi.

Deneme amaçlı ilk anonsun yılbaşı öncesinde 28 Aralık'ta yapılacağını ifade eden Bakan Neville, amaçlarının panik oluşturmak değil halkı bilinçlendirmek olduğunu kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...