HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İran'da 6 büyüklüğünde deprem | İran Son Depremler

Düzenleyen:
İran'da 6 büyüklüğünde deprem | İran Son Depremler
İran, Deprem, Son Depremler, Haber

DÜNYA Haberleri

İran'da 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssünün Ezgele kasabası olduğu belirtildi. Depremde mal veya can kaybı ile ilgili detaylı bilgi henüz gelmedi.

İran'da 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Meydana gelen depremin ardından bölgede kısa süreli korku yaşandı. Depremde mal veya can kaybı ile ilgili detaylı bilgi henüz verilmedi. ABD Deprem Araştırma Enstitüsünden yapılan açıklamaya göre; Irak'ın Süleymaniye şehrinin güneyi, şiddetini de 5,4 olarak duyurdu. Son gelen haberlere göre deprem, İran-Irak sınır bölgesinde oldu.

İran'ın Irak'a sınır batı bölgesinde 6,0 büyüklüğünde dedprem meydana geldi.

Depremin merkez üssünün Ezgele kasabası olduğu bildirildi.

ABD: MERKEZ ÜSSÜ IRAK'IN DOĞUSU

Öte yanda ABD Deprem Araştırma Enstitüsü, depremin merkez üssünü Irak'ın Süleymaniye şehrinin güneyi, şiddetini de 5,4 olarak duyurdu.

MERKEZ ÜSSÜ EZELE KASABASI

İHA'nın haberine göre, depremin merkez üssünün Ezgele kasabası olduğu belirtildi. Yetkililer tarafından ölü ya da yaralı olup olmadığı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

DHA'nın haberine göre; Irak'ın kuzeyindeki, Süleymaniye başta olmak üzere bütün kentler, saat 17.14'de meydana gelen depremle sarsıldı. İran tarafında da hissedilen depremde 5,4 büyüklüğünde olduğunu belirtirken, yerin yaklaşık 10 kilometre derinliğinde meydana geldiği kaydedildi. Depremin Halepçe, Süleymaniye ve Erbil kent merkezleri ile çevre bölgelerde hissedildiği belirtildi. Irak'ın Süleymaniye kentinde uydudan yayın yapan NRT TV stüdyosunda ise deprem anı canlı yayın sırasında ekranlara yansıdı. Spiker ve stüdyodakiler, depremle korkuya kapıldı.

AA'nın haberine göre; aynı merkez yerel saatle 18.12'de yine Halepçe'de 4,9 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini bildirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...