HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Beyaz Saray, Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster'ın küstah açıklamalarını düzeltti

Düzenleyen: /
Beyaz Saray, Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster'ın küstah açıklamalarını düzeltti
Beyaz Saray, Türkiye, Abd, Haber

DÜNYA Haberleri

Beyaz Saray, Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster'ın Türkiye hakkındaki küstah sözlerini düzelterek "ABD, her türlü terörü yenmek için Türkiye ile stratejik ortaklık amacına bağlıdır" dedi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü, Ulusal Güvenlik Danışmanı General Herbert Raymond McMaster'ın Türkiye hakkındaki sözlerine ilişkin, "ABD, bölgeye istikrar getirmek ve her türlü terörü yenmek için Türkiye ile stratejik ortaklık amacına bağlıdır." değerlendirmesini yaptı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü, AA muhabirinin, General McMaster'ın dünkü sözlerine ilişkin yazılı sorusunu yanıtladı.

"TÜRKİYE İLE STRATEJİK ORTAKLIK AMACINA BAĞLIYIZ"

Sözcü, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

ABD, bölgeye istikrar getirmek ve her türlü terörü yenmek için Türkiye ile stratejik ortaklık amacına bağlıdır. Türkiye'nin sınır güvenliğini artırma, topraklarından yabancı savaşçı geçişini durdurma ve Suriye'nin kilit bölgelerinden DEAŞ'ı temizlemek için sahada savaşma anlamındaki çabalarını takdir ediyoruz.

"DAHA YAPILACAK ÇOK İŞ VAR"

Bölgedeki herkes için terörizmin finansmanı ve şiddet içeren aşırılıkçılığı destekleyen ideolojilere dikkat çekmek için daha yapılacak çok iş var. ABD, bu konuda Türkiye ile işbirliğini derinleştirme fırsatlarını kollayacaktır.

MCMASTER TÜRKİYE'Yİ HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Dün Washington'daki bir panelde konuşan Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster, "Türkiye'nin radikal İslami ideolojileri destekleyen ülkelerden biri olduğunu" savunmuş, Dışişleri Bakanlığı ise yazılı açıklamasında, "Ülkemizin terörizm ve radikalizmin her boyutuyla nasıl bir mücadele verdiğini en iyi bilmesi gereken bir makamda bulunan Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster'ın gerçeklikle bağlantısı olmayan iddiaları hayret verici, temelsiz ve kabul edilemez niteliktedir." ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...