Suudi Arabistan gazetesinden terör örgütü PKK röportajı

Düzenleyen:
Suudi Arabistan gazetesinden terör örgütü PKK röportajı

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan’ın yarı resmî medya organlarından “Ukaz” gazetesi, PKK’lı teröristle yaptığı uzun bir röportajı yayımladı.

Gazete, röportaj yaptığı terörist Rıza Altun’u, “PKK’nın Dışişleri Bakanı” ve “Abdullah Öcalan’ın Suriye’de kaldıkları sıradaki arkadaşlarından biri” olarak nitelendirdi. Röportajı gerçekleştiren gazeteci Abdullah el-Gadvi, “Bir gazeteci olarak; terörist şeklinde nitelendirilen ve Türk makamlarınca “arananlar listesinde” bulunan biriyle buluşmak, benim için bir fırsat” ifadesini kullandı.

KANDİL’E GİTMİŞLER

Röportajın, yaklaşık üç ay önce Irak’ın kuzeyindeki Kandil Dağı bölgesinde gerçekleştirildiği belirtildi. Terörist Rıza Altun, Suudi gazetesinde yayımlanan röportajında, PKK’nın Suriye’de rejim güçleri ve ABD ile ilişkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Altun, bu ilişkinin bir “zorunluluk” olduğunu öne sürdü. PYD’nin ABD ve Rusya’yla ilişkisi hakkında ise Altun, “Siyasi olarak, ABD ile ayrı düşünüyoruz” iddiasında bulundu.

SÖZ VERMİŞLERDİ

Körfez ülkeleri dışişleri bakanları, 13 Ekim 2016’da Türk mevkidaşları Mevlüt Çavuşoğlu ile gerçekleştirdikleri toplantıda, PKK ve diğer terör örgütlerinin Türkiye’ye karşı gerçekleştirdiği saldırıları kınayarak, Türkiye’nin kendisini müdafaa hakkını desteklediklerini açıklamıştı. AA

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...