Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Macaristan'da hükûmet karşıtı eylem

Macaristan'da hükûmet karşıtı eylem

DÜNYA Haberleri

Macaristan'da ikinci büyük parti konumundaki Jobbik'in, Devlet Denetleme Kurumu (ASZ) tarafından para cezasına çarptırılması protesto edildi.

Hükümet partisi Fidesz'in (Macar Yurttaş Birliği) genel merkezi önünde ellerinde meşaleler ve Macar bayraklarıyla toplanan kalabalık hükümet karşıtı sloganlar attı. Eyleme muhalefetten Együtt, LMP ve Momentum parti yetkilileri de katılarak Jobbik'e destek verdi.

Jobbik Genel Başkanı Gabor Vona, kalabalığa yaptığı konuşmada, eyleme destek veren tüm parti ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederek, ASZ tarafından verilen cezanın ödenmesi için başlattıkları kampanyada kısa sürede 35 milyon Macar forint (yaklaşık 500 bin Türk Lirası) toplandığını söyledi.

Vona, ASZ tarafından verilen cezanın tamamen siyasi olduğunu, Başbakan Viktor Orban'ın söz konusu kurum aracılığıyla Jobbik'le mücadele ettiğini savundu.

Együtt Partisi lideri Peter Juhasz de Magyar Nemzet gazetesine yaptığı açıklamada, Jobbik'e idari yöntemlerle baskı uygulandığını ve bunu demokrasiye yapılan saldırı olarak değerlendirdiklerini kaydederek, ''Jobbik ile aynı fikirde değilim ama bu konuda kendilerine destek veriyorum.'' dedi.

ASZ, partiye 660 milyon Macar forinti (yaklaşık 9 milyon 600 bin Türk Lirası) para cezası kesmişti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...