HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İsrail zulmü sürüyor! 4 çocuk annesi kadının gözaltı süresi uzatıldı

Düzenleyen: /
İsrail zulmü sürüyor! 4 çocuk annesi kadının gözaltı süresi uzatıldı
İsrail, Filistin, Kudüs, Haber

DÜNYA Haberleri

İsrail'in, Doğu Kudüs'ün ana kapılarından biri olan Bab El-Amud (Şam Kapısı) önünde gözaltına aldığı Filistinli 4 çocuk annesi Rıfka el-Kavasimi'nin (40) gözaltı süresini uzattığı bildirildi.

Kavasimi'nin kızı Ranin (21), AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesinin dün Doğu Kudüs'ün etrafı surlarla çevrili Eski Şehir bölgesinin ana girişi olan Şam Kapısı civarında düzenlenen gösterilerde, İsrail güçlerinden çocukları korumaya çalıştığı sırada gözaltına alındığını hatırlattı.

Ranin, "İsrail polisine saldırmakla" suçlanan annesinin gözaltı süresinin 18 Aralık Pazartesi gününe kadar uzatıldığını kaydetti.

Bu arada, Kudüs'teki Filistinli Esirlerin Aileleri Komitesi Başkanı Emced Ebu Assab da Rıfka el-Kavasimi'nin tutukluluk süresinin uzatılmasını eleştirdi.

Ebu Assab ayrıca ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki amacıyla yapılan gösterilere işaret ederek, "İlk günden bu yana Kudüs'te 45'i çocuk, 5'i kadın 115 kişi gözaltına alındı." bilgisini paylaştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...