HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İşgalci İsrail güçlerinden Ramallah'ta bir kasabaya baskın

Düzenleyen: /
İşgalci İsrail güçlerinden Ramallah'ta bir kasabaya baskın
Ramallah, Filistin, Kudüs, İsrail, Haber

DÜNYA Haberleri

İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'ın Ramallah kentine bağlı bir kasabaya göz yaşartıcı gaz bombası kullanarak düzenlediği baskında çok sayıda kişinin boğulma tehlikesi geçirdiği bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail güçleri, Ramallah'a bağlı Ras Kerker kasabasındaki bazı ev ve dükkanlara göz yaşartıcı gaz kullanarak baskın düzenledi. Çok sayıda kişinin boğulma tehlikesi geçirdiği belirtilirken, askerlerin baskından yaklaşık iki saat sonra bölgeden ayrıldığı bilgisi paylaşıldı. Baskının nedenine ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi.

İsrail’in, ABD’nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının ardından Gazze, Kudüs ve işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilere müdahalesi ile geçen hafta Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında şimdiye kadar 8 Filistinli şehit oldu. ABD Başkanı Donald Trump'ın söz konusu kararının ardından başlayan olaylarda çok sayıda Filistinli gerçek ve plastik mermiyle yaralanırken, yüzlercesi de atılan gaz bombalarından etkilendi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...