Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Paris ve Saraybosna'da meydanlar Kudüs için doldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Paris ve Saraybosna'da meydanlar Kudüs için doldu

DÜNYA Haberleri  / AA

Paris ve Avrupa'nın Kudüs'ü olarak nitelendirilen Saraybosna'da, ABD'nin Kudüs kararına tepki ve Filistin halkına destek için miting düzenlendi.

"Avrupa'nın Kudüsü" olarak nitelendirilen Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki tarihi Başçarşı Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılan yüzlerce kişi, ellerinde Filistin bayrakları taşıyarak ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararına tepki gösterdi.

Göstericiler, "Dur Trump", "Ellerini Kudüs'ün üzerinden çek" ve "Kudüs, Filistin'in başkentidir" yazılı dövizler ile Trump'ın elini kanlı gösteren görseller taşıdı.

Bosna Hersek'teki Filistinliler Birliği Başkanı ve Filistin'in eski Saraybosna Büyükelçisi Majed Maarouf, burada yaptığı açıklamada, "Avrupa'nın Kudüsü" Saraybosna'dan Filistinlilerin yalnız olmadıkları mesajını gönderdiklerini belirterek, "Dünyada barış ve adaleti savunan insanlarla bir araya geldik. Trump, başkaları adına karar alıp Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan edemez." dedi.

Kudüs'ün, uluslararası bir şehir ve Filistin'in başkenti olduğuna işaret eden Maarouf, "Kudüs, tüm dinlere kapılarını açan bir şehir. Filistinliler vatanlarını unutmaz. Avrupa Birliği'ne (AB) Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanımaları çağrısında bulunuyorum." diye konuştu.

Bosna Hersek-Filistin Dostluğu Derneği Başkanı Avdo Hebib de Trump'ın tek taraflı karar aldığını vurgulayarak, "Filistin halkının özgürlüğü için verilen mücadelenin yanındayız. Kudüs, tüm dinlerin merkezidir ve Filistin halkına aittir. İstanbul Deklarasyonu'nda belirtilen Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti ilan edilmesi maddesini destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Paris'te yüzlerce kişi ABD'nin Kudüs kararını protesto etti

Filistin'e destek veren derneklerin çağrısıyla Fransa'nın başkenti Paris'teki Chatelet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 200 kişi, ellerinde Filistin, Türk ve Tunus bayraklarıyla ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını protesto etti.

Göstericiler, "Kudüs Filistin'in başkentidir", "İsrail katildir", "Özgür Filistin" "Çok yaşa Filistin", "Hepimiz Filistinliyiz" sloganları attı.

Eylemcilerin ellerindeki "Trump'ın Kudüs kararını reddedelim", "Katil İsrail", "İsrail'in işgaline boykot", "Özgür Filistin" yazılı döviz ve pankartlar dikkati çekti. Paris Valiliği, ABD'nin Kudüs kararını protesto etmek için ABD'nin Paris Büyükelçiliğine kadar yürümek isteyen göstericilerin yürüyüşünü yasakladı. Paris'in yanı sıra Fransa’nın İsviçre sınırındaki Mulhouse kentinde de karar protesto edildi. Alsace Türk Kültür Dernekleri Birliği tarafından düzenlenen "Kudüs İçin El Ele" gösterisine yaklaşık bin kişi katıldı.

Şehir merkezinde yaklaşık 2 saat süren gösteriye Türk, Filistin, Fransız, Cezayir, Fas ve Tunus bayraklarıyla katılan vatandaşlar, İsrail’in Filistinlilere uyguladığı baskı ve saldırıları kınayan sloganlar attı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...