Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mısır'da darbe karşıtı 14 kişi hakkında idam kararı

Mısır'da darbe karşıtı 14 kişi hakkında idam kararı

DÜNYA Haberleri

Mısır’da askeri mahkeme, çeşitli suçlardan yargılanan darbe karşıtı 14 kişinin idamına, 24'ünün müebbet, 5'inin 15 yıl hapsine, 2 Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderinin ise beraatine hükmetti.

Mahkeme kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İskenderiye Askeri Mahkemesi, "yasa dışı bir örgüte (İhvan) üye olmak, güvenlik görevlilerini öldürmek, İskenderiye şehrinin bazı bölgelerine bomba yerleştirmek ve Adalet Bakanlığına ait iki araca ateş etmekle" suçlanan darbe karşıtlarından 10’u tutuklu 4’ü firari 14 sanık hakkında idam cezası verdi. Mahkeme, aynı davada yargılanan İhvan liderlerinden Abdurrahman el-Bir ve Muhammed Saad Aliva’nın beraatine hükmetti.

2014 ve 2015 yıllarında ülkenin kuzeyinde yaşanan çeşitli şiddet olaylarına karışmakla suçlanan sanıklardan 24’ü hakkında müebbet (25 yıl) hapis cezası veren mahkeme, 5 sanığı da 15’er yıl hapis cezasına çarptırdı.

Askeri savcılık, 2015 yılı sonlarında sanıkların dosyalarını mahkemeye sevk etmiş ve ilk duruşma 19 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmişti. Mısır yasalarına göre sanıklar 60 gün içinde karara itiraz edebiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...