Dışişleri'nden İran açıklaması

Düzenleyen:
Dışişleri'nden İran açıklaması

DÜNYA Haberleri

Dışişleri Bakanlığı, İran'daki gelişmelere yönelik yaptığı açıklamada "Huzur ve istikrarın korunmasına önem atfediyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun İranlı mevkidaşı Zarif ile telefonda görüştüğü bildirildi.

İran'da günlerdir devam eden rejim karşıtı gösterilere ilişkin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, gelişmelerin endişe ile takip edildiği ifade edilirken taraflara sağduyu çağrısı yapıldı.

Dışişleri'nin açıklaması şöyle;

"İran’da 28 Aralık tarihinde başlayan gösterilerin yayılarak sürdüğü ve çıkan olaylarda ölenlerin olduğu, ayrıca kamu binalarının zarar gördüğü yönündeki haberlerden endişe duyulmaktadır.

Türkiye, dost ve kardeş İran’ın toplumsal huzur ve istikrarının korunmasına büyük önem atfetmektedir. Bu bağlamda, Cumhurbaşkanı Ruhani’nin halkın barışçıl gösteri yapmaya hakkı olduğu, ancak kanunların çiğnenmemesi ve kamu malına zarar verilmemesi gerektiği yolundaki açıklaması dikkate alınarak şiddetten kaçınılması ve provokasyonlara kapılınmaması lazım geldiğine inanıyoruz.

Biran önce ülkede sükûnetin sağlanmasını ve sağduyunun hakim kılınarak olayların tırmanmasının önüne geçilmesini, gelişmeleri kışkırtıcı söylem ve dış müdahalelerden kaçınılmasını temenni ediyoruz."

ÇAVUŞOĞLU, ZARİF İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu'nun, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile telefonda görüştüğü bildirildi. Görüşmede İran'daki olayların ele alındığı öğrenildi.

İran'ın Meşhed kentinde perşembe günü herhangi bir siyasi partinin çağrısı olmadan toplanan grup, ülkedeki ekonomik şartları protesto etmek amacıyla gösteriler düzenlemeye başlamıştı. Gösteriler, rejim muhalifi protestolara dönüşerek birçok kente yayılmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...