Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'den skandal YPG açıklaması

Düzenleyen:
ABD'den skandal YPG açıklaması

DÜNYA Haberleri

ABD öncülüğündeki koalisyon, Türkiye ve Irak sınırı boyunca Fırat Nehri'nin kıyısında terör örgütü PKK militanları ile kurulacak 30 bin kişilik "sınır güvenlik gücü" oluşturulması için çalıştığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, bu durumun kabul edilemez olduğunu ve Türkiye'nin teröre karşı müdahale hakkının bulunduğunu bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, bir kez daha sınır hattındaki terör yapılanmasını işaret ederek, "Bir gece ansızın gelebiliriz" ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamaya göre, ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı koalisyon Suriye'deki müttefikleriyle birlikte yeni bir sınır güvenlik gücü oluşturmaya çalışıyor. Bu yeni birlikte, 30 bin kişi olması hedefleniyor. Reuters haber ajansı, koalisyonun halkla ilişkiler kısmına ulaşarak, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin bu yeni birliğe öncülük edeceğini teyit etti.

KALIN'DAN SERT TEPKİ: KABUL EDİLEMEZ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD öncülüğündeki koalisyonun açıklamalarına, "Bu durumun kabul edilmesi mümkün değil. Türkiye'nin teröre müdahale hakkı mahfuzdur" ifadesiyle tepki gösterdi. Sözcü Kalın ayrıca, terör örgütlerine karşı mücadelenin sınır içinde ve dışında süreceğini bildirdi.

ERDOĞAN: BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat'taki konuşmasında Afrin'deki terör yapılanmasını işaret ederek, "Bir gece ansızın gelebiliriz" değerlendirmesinde bulundu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...