Öğretmen Alan Bilgisi testi sonuçları, ÖABT sınav soru ve cevapları

Öğretmen Alan Bilgisi testi sonuçları, ÖABT sınav soru ve cevapları

DÜNYA Haberleri

Öğretmen Alan Bilgisi testi sonuçları (ÖSYM) ÖABT sınav soru ve cevapları. KPSS ile şansını deneyen milyonlarca memur ve öğretmen adayları sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

KPSS ile şansını deneyen milyonlarca memur ve öğretmen adaylarısonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. 14 Temmuz 2013(bugün) yapılan ÖABT ilk kez bu yıl uygulandı. Öğretmen adayları bu sınav ile branşlarına uygun atamalar için şans deneyecek. Bugün 150 bin 174 öğretmen adayının ter akıtacağı sınav saat 09:30'da başladı. Sınavda 40 soruluk Alan Bilgisi Testi ile 10 soruluk Alan Eğitim Testi yer aldı. Adaylara cevaplamaları için 75 dakika süre verildi. ÖABT sınavı Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van'da düzenlendi. Sınav, Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (İngilizce, Almanca, Fransızca) alanlarında yapıldı.
KPSS ile şansını deneyen milyonlarca memur ve öğretmen adayları sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. ÖSYM son yaptığı sınavlarda tüm sonuçları en geç 2 hafta içinde açıkladı. KPSS sonuçlarıda bizim tahminlerimize göre 14 temmuz ÖABT sınavı sonunda 22 temmuzda açıklanmasını bekliyoruz. 14 temmuz ÖABT sınavına girecek adaylara şimdiden başarılar diliyoruz ve 6-7 temmuz KPSS'ye giren adaylara geçmiş olsun diyoruz. ÖSYM soru ve cevapları açıkladığı gibi sitemizden sizler için paylaşacağız.
ÖABT'DE KAÇ SORU ÇIKACAK?
14 Temmuz'da yapılacak ÖABT'de ise 40 soruluk Alan Bilgisi Testi, 10 soruluk Alan Eğitimi Testi bulunacak.
Sınavda çoktan seçmeli sorulardan oluşacak testler uygulanacak. Adayların cevaplarını, soru kitapçıklarına değil, cevap kâğıdındaki ilgili alanlara işaretlemeleri gerekiyor.
SINAV SABAHI BUNLARA DİKKAT!
Sınav girerken adayların yanlarında 2013 KPSS Sınava Giriş Belgesi, nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport bulundurmaları gerekiyor.
Adaylar, ÖSYM'nin ''http://ais.osym.gov.tr'' internet adresinden, her oturum için sınava giriş belgelerini ayrı ayrı edinebilecekler. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır.
Sınava girecek adayların binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...