Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Esad rejiminden Afrin tehdidi: 'Türk uçaklarını yok etmeye hazırız'

Düzenleyen:
Esad rejiminden Afrin tehdidi: 'Türk uçaklarını yok etmeye hazırız'

DÜNYA Haberleri

Suriye devlet televizyonu, olası Afrin operasyonunun Şam yönetimi tarafından "saldırı girişimi" olarak değerlendirileceğini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise bu tehdide Türkiye her türlü tedbiri alır." diyerek cevap verdi.

Suriye olası Afrin operasyonuna ilişkin son dakika açıklaması yaptı.  Suriye devlet televizyonu, Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdat'ın Türkiye tarafından Afrin'e yönelik herhangi bir girişimin "saldırı eylemi" olarak değerlendirileceğini söylediği bilgisini geçti.

'TÜRK UÇAKLARINI YOK ETMEYE HAZIRIZ'

Televizyon ayrıca Mikdat'ın, "Suriye hava savunma sistemleri ülkeye saldırmayı hedefleyen Türk uçaklarını yok etmeye hazırdır" dediğini aktardı.

Bakan Yardımcısı Mikdat, Afrin dahil olmak üzere Suriye’nin kuzeyi ve kuzey doğusunun öteden bu yana her daim Suriye toprakları olduğunu ve öyle kalacağını vurgularken, bunun Türkiye de dahil ilgili tüm taraflarca iyi bir şekilde incelenmesi ve anlaşılması gereğini belirtti.

BEŞTEPE'DEN SERT TEPKİ
 
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, olası Afrin operasyonuna ilişkin gündemdeki soruları yanıtladı. Kalın, Suriye'nin Türkiye'ye küstah tehdidi için, "Bu operasyon terör örgütlerine karşı yapılan Türkiye için tehdit oluşturan bir oluşumun engellenmesi için atılan adım söz konusu. Burada bizim Suriye'nin toprak bütünlüğünü hedef alma amacımız yok." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...