HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

AB'nin Afrin korkusu! Açıklama geldi

Düzenleyen: /
AB'nin Afrin korkusu! Açıklama geldi
Avrupa Birliği, Federica Mogherini, Afrin , Haber

DÜNYA Haberleri

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini Afrin hakkında açıklamalarda bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin'den YPG'li teröristleri temizlemek için büyük bir operasyona başladı. Türkiye'nin operasyona başlamasıyla birlikte ise Almanya ve Fransa başta olmak üzere Avrupa'dan tepkiler geldi.

AB, ENDİŞELİYMİŞ

Terör örgütü PKK'nın Suriye kanadı YPG'yi bölgeden silmek için başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na Avrupa Birliği de karşı çıktı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Zeytin Dalı Harekatı'ndan endişe duyduğunu bildirdi.

"OPERASYON CENEVRE GÖRÜŞMELERİNİ OLUMSUZ ETKİLER"

Mogherini iki nedenden dolayı operasyondan endişe duyduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Birincisi insani nedenler. İnsani yardımların ulaştığından ve sivil halkın operasyondan etkilenmediğinden emin olmalıyız. Alandaki herhangi bir askeri operasyonun DEAŞ karşıtı olduğundan da emin olmalıyız. Beni endişeye sevk eden diğer husus ise askeri operasyonlar Cenevre'deki görüşmelerin sürmesini olumsuz etkileyebilir."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...