'Hamaney öldü' iddiası İran'daki kutlamalara gölge düşürdü

Düzenleyen:
'Hamaney öldü' iddiası İran'daki kutlamalara gölge düşürdü

DÜNYA Haberleri

İran'da İslam devriminin üzerinden tam 39 yıl geçti. Devrim'in 39'uncu yılı Tahran’ın Azadi Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Törene Hamaney'in katılmaması "ölüm" dedikodularını getirdi.

İran'da Şah Rıza Pehlevi'nin devrilmesiyle yerine Ruhullah Humeyni'nin gelmesinin yani İran İslam Cumhuriyeti'nin kuruluşunun üzerinden tam 39 yıl geçti.

DEVRİM'İN 39'UNCU YILI KUTLANIYOR

İran'da devrimin 39'uncu yılı halk tarafından coşkuyla kutlanıyor. Başkent Tahran'da bulunan Azadi meydanında toplanan İran halkı, ellerinde taşıdıkları İran bayrakları ve attıkları sloganlar ile devrimi kutladılar.

Azadi Meydanı'nda düzenlenen törene, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de katıldı.

'Hamaney öldü' iddiası İran'daki kutlamalara gölge düşürdü

"HAMANEY ÖLDÜ" İDDİALARI

Devrim'in 39'uncu yılı kutlamalarına İran lideri Hamaney hakkında çıkan iddialar gölge düşürdü. Hamaney'in birkaç gün evden çıkamamış olması ve sağlık durumunun giderek kötüleşmesi, liderin hayatını kaybettiği iddialarını da beraberinde getirdi.

Hamaney'in, her sene Cumhurbaşkanı ile katıldığı törene bu sene gelmemiş olması da bu iddiaları kuvvetler nitelikte olarak yorumladı. Gazetelerde de Hamaney'in öldüğü iddiaları yer aldı. Hamaney'in hayatını kaybettiği iddialarına ilişkin henüz bir açıklama yapılmazken, basın, Hamaney'in ölüm nedeni olarak bağırsak kanseri olduğunu belirtiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...