Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İran'da referandum çağrısı

Düzenleyen:
İran'da referandum çağrısı

DÜNYA Haberleri

İran'da yurt içi ve dışından 15 aktivist, mevcut hükümete "laik, parlamenter demokrasiye barışçıl bir geçiş için BM'nin gözetiminde referandum" çağrısı yaptı.

Nobel Barış Ödülü sahibi Şirin İbadi'nin de aralarında bulunduğu İranlı 15 siyasi ve sivil aktivist, ülkenin yönetim sisteminin belirlenmesi amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde referandum yapılması çağrısında bulundu.

REFERANDUM TALEBİ
İran'ın yarı resmi ajansı ANA'da yer alan habere göre, ülke içinden ve dışından 15 siyasi ve sivil aktivist tarafından yayımlanan açıklamada, mevcut hükümete "laik, parlamenter demokrasiye barışçıl bir geçiş için BM'nin gözetiminde referandum" çağrısı yapıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Halkın özgürce ifade edilmesine, insan haklarına tam saygıya ve özellikle de kadınların, etnik kökenlerin ve dinlerin tam eşitliği konularında İslam Cumhuriyeti'nden laik bir parlamenter demokrasiye barışçıl bir geçiş yapılması gerekiyor."

TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMA
2003 yılında Nobel Barış Ödülü verilen İranlı hukukçu Şirin İbadi, Nesrin Sutude, Nergis Muhammedi, Peyam Ekhavan, Cafer Penahi, Muhsin Sazegar, Muhammed Seifzade, Hasan Şeriatmedari gibi isimlerin imzaladığı açıklama, ülkedeki muhafazakarların tepkisini çekti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dün devrimin yıl dönümü töreninde yaptığı konuşmada, ülkedeki ihtilaflı konular hakkında referanduma gidilebileceğini söylemişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...