Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

NATO'dan Zeytin Dalı'na tam destek

NATO'dan Zeytin Dalı'na tam destek

DÜNYA Haberleri

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel’de düzenlediği basın toplantısında, Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin, “Türkiye’nin meşru güvenlik kaygıları bulunuyor” dedi.

Suriye’deki durum hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dâhil Türk liderlerle düzenli iletişim hâlinde olduğunu belirten Stoltenberg, “Türkiye’nin NATO müttefiklerini bilgilendirmeye devam etmesini bekliyoruz. Türkiye’nin meşru güvenlik kaygıları bulunuyor. Hiçbir NATO üyesi Türkiye kadar terör saldırısına maruz kalmadı. Türkiye, bu güvenlik endişelerini çözme hakkına sahiptir” dedi. Öte yandan Stoltenberg, Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin “Türkiye ile ABD arasında görüşmelerin olmasından memnuniyet duyuyorum” dedi. Türkiye ile Rusya arasındaki S-400 füze savunma sistemi anlaşması hakkında da Stoltenberg, “Anlaşmanın detaylarını açıklamak Türkiye’ye kalmış. Öte yandan, Türkiye’nin iki NATO müttefiki İtalya ve Fransa ile ortak hava savunma sistemi geliştirilmesini memnuniyetle karşılıyoruz” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...