Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tillerson, İran'dan 'Suriye'deki güçlerini geri çekmelerini' istedi

Düzenleyen:
Tillerson, İran'dan 'Suriye'deki güçlerini geri çekmelerini' istedi

DÜNYA Haberleri

Orta Doğu ziyareti kapsamında Ürdün'de bulunan ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Ürdünlü mevkidaşı ile görüşmesinin ardından gerçekleştirdiği basın toplantısında İran'ı "Suriye'deki güçlerini geri çekmeleri" konusunda uyardı.

Orta Doğu turu kapsamında Ürdün'ün başkenti Amman'a gelen ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Ürdünlü mevkidaşı Eymen es-Safedi ile bakanlık binasında bir araya geldi. Tillerson, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, İran ile İsrail arasında Suriye'de yaşanan son gelişmeler nedeniyle endişe duyduklarını belirterek, "İran'dan Suriye'deki güçlerini geri çekmesini istiyoruz" dedi.

İran'ın ayrıca Lübnan'daki Hizbullah'ı da etkilediğine işaret eden Tillerson, askerî güçlerin hükûmetin idaresi altında olduğu özgür ve bağımsız bir devletin inşasını desteklediklerini ifade etti. Tillerson, yarın gerçekleştirmeyi planladığı Beyrut ziyaretinde "Lübnanlı liderlerle, demokrasi süreci ve ülkenin geleceğine ilişkin konuların" ele alınacağını aktardı.

Safedi ve Tillerson ayrıca, iki ülke arasındaki stratejik ortaklık çerçevesinde; ABD'nin Ürdün'e 5 yıl boyunca senelik 1,275 milyar dolar yardım yapmasını öngören bir mutabakat zaptı imzaladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Türkiye, Mısır, Ürdün, Lübnan ve Kuveyt'i kapsayan Ortadoğu turu kapsamında Mısır ve Kuveyt'i ziyaret etmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...