İngiliz terörist umudu kesti: Bu savaşı Türkiye kesinlikle kazanır

İngiliz terörist umudu kesti: Bu savaşı Türkiye kesinlikle kazanır

DÜNYA Haberleri

Afrin’de Mehmetçik’le savaşacaklarına dair videoları sosyal medyada yayınlanan terör örgütü PKK/PYD’nin Çin kökenli İngiliz üyesi Huang Lei, The Times’e konuştu.

Afrin’de terör örgütü YPG’ye katılan beş İngilizden biri olan ve 15 yabancı teröriste liderlik eden Lei, ilk çarpışmalardan kurtulduklarını savundu. Gece gündüz bombalandıklarını belirten Lei “Türk birliklerini durdurabileceğimiz konusunda gerçekten şüpheliyim. Tankları, zırhlı araçları, jetleri ve uyduları var” dedi. YPG’li terörist, “Türkiye büyük bir ülke, adeta bir savaş makinası. Zaman alsa da, bir gün savaşı kesinlikle kazanacaklar. Bu savaşı kazanamayacağız. Ama en azından durması için elimizden geleni yapmak istiyoruz” dedi. Terörist, birliğiyle savaşmaya devam edeceğini savundu. Haberde 24 yaşındaki Huand Lei’nin Çin’de doğduktan sonra ergenliğinde İngiltere’ye göç ettiği, Manchester’da eğitim gördüğü, 3 yıldır terör örgütü saflarında yer aldığı bilgileri yer aldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...