HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İran'da uçak düştü: 66 ölü

Düzenleyen:
İran'da uçak düştü: 66 ölü
İran, Uçak, Kaza, Tahran, Aseman, Haber

DÜNYA Haberleri

İran'da Tahran-Yasuç seferini yapan bir yolcu uçağı İsfahan yakınlarında düştü. Uçaktaki 66 kişiden kurtulan olmadı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İran'ın Tasnim Haber Ajansı, Aseman Hava Yolları'na ait Tahran-Yasuç seferini gerçekleştiren ART-72 model bir yolcu uçağının radardan kaybolduğunu duyurdu. Kalkıştan yaklaşık 50 dakika sonra radardan kaybolduğu belirtilen uçağın İsfahan eyaletinin Semiron şehri yakınlarına düştüğü ifade edildi.

66 KİŞİDEN KURTULAN YOK

Yerel kaynaklar uçakta bulunan 60 yolcu ve 6 mürettabattan kurtulan olmadığını açıkladı. Semiron valisi ise bölgeye gönderilen kurtarma helikopterlerinin Yasuç dağlarındaki yoğun sis nedeniyle enkaza henüz ulaşamadığını bildirdi.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İran medyası düşen uçağa yönelik arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. 

İran'da uçak düştü: 66 ölü
İran'da uçak düştü: 66 ölü

PUTİN'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 66 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasına ilişkin İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye taziye mektubu gönderdiği öğrenildi. Kremlin'den yapılan açıklamada, Putin'in mektupta İran halkına başsağlığı ve ölenlerin yakınlarına sabır dilediği ifade edildi.

İran'da uçak düştü: 66 ölü

İRAN'IN UÇAK FİLOSU YENİLENEMEDİ

AA'nın haberine göre İranlı hava yolu şirketleri, ABD'nin yaptırımları nedeniyle 1979'dan önce satın aldığı uçaklarla veya kullanılmış uçakları satın alma yoluyla hizmet veriyor. Uçak filosu yenilenemediği için kaza riskinin artması, son 39 yıl içinde 200'den fazla uçak kazası yaşanmasına ve 2 binin üzerinde insanın hayatını kaybetmesine neden oldu.

İran'da uçak düştü: 66 ölü
(Düşen uçakta hayatını kaybeden İranlılardan bazıları. Karede iki profesör -alttan sol ve dördüncü sıra-, iki başarılı tıp öğrencisi -alt soldan iki, üst sağ-, bir aktivist -üstten ikinci-, üç pilot -üst sol ve üçüncü, alttan üçüncü-, ve bir profesörün oğlu -sağ alt-)

UÇAKTA TANINMIŞ PROFESÖRLER DE VARDI

Öte yandan düşen uçakla ilgili sosyal medya paylaşımlarında uçakta bulunan tanınmış profesörlere ve İran'ı uluslararası öğrenci toplantılarında temsil eden gençlere dikkat çekildi. 

İran'da uçak düştü: 66 ölü
(Düşen uçakta yakınları bulunan İranlılar, Yasuç Havalimanı önünde büyük üzüntü yaşadı.)

İran'da uçak düştü: 66 ölü
(Harita: Uçağın düştüğü Semiron şehrinin bulunduğu nokta)

İran'da uçak düştü: 66 ölü
(İranlı genç, düşen uçağa binmeden önce sosyal medya hesabından bu fotoğrafı paylaşmıştı. Hayatını kaybedenler arasında bulunan Alireza Jamehei isimli gencin Tahran Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olduğu öğrenildi.)


(Semiron valisinin İran televizyonuna yaptığı açıklama. Vali, olumsuz hava koşullarından dolayı uçağın enkazına ulaşılamadığını belirtiyor.)

İran'da uçak düştü: 66 ölü
(Tasnim Haber Ajansı, uçakta hayatını kaybedenlerin listesini paylaştı.)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...