HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Irak'ta 15 Türk kadına idam cezası verildi

Düzenleyen: /
Irak'ta 15 Türk kadına idam cezası verildi
İdam Cezası, Irak, Deaş , Haber

DÜNYA Haberleri

Irak'ta görülen davada, terör örgütü DEAŞ'a üye olmak suçlamasıyla yargılanan 15 Türkiye vatandaşı kadın suçlu bulundu ve idam cezasına çarptırıldı.

AFP'nin bir mahkeme yetkilisine dayandırdığı haberinde, DEAŞ üyeliğinden suçlu bulunan bir başka Türkiye vatandaşı kadına da ömür boyu hapis cezası verildiği belirtildi.

Irak devleti, başta Musul olmak üzere sınırları içerisinde DEAŞ'ın elindeki yerleri geri aldıktan sonra çok sayıda kadın ve çocuğu da gözaltına aldı.

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre; en az 560 kadının ve 600 çocuğun radikal olmak ya da DEAŞ'lıların akrabası olmak suçlamalarıyla gözaltına alındığı ve yargılama süreçlerinin başlatıldığı ifade ediliyor.

Ocak ayında Alman bir kadın DEAŞ'a lojistik destek verme suçlamasıyla idam cezasına çarptırılmıştı.

Şubat ayı başında da yine bir Türk vatandaşı kadına idam cezası verilmişti.

AFP haberinde, uzmanların tahminlerine göre Irak'ta DEAŞ üyesi olma suçlamasıyla cezaevinde 20 bin civarında kişinin bulunduğunu ancak bununla ilgili resmi verilerin bulunmadığını belirtti.

Irak'taki Terörle Mücadele Yasası, mahkemelere DEAŞ adına eylemlere karışmasalar dahi şüphelilerin üye olmak ya da yardım ve yataklık suçlamalarından idama cezasına çarptırılmalarına olanak tanıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...