Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pazar günü çalışmak yasaklandı, ülke karıştı

Düzenleyen:
Pazar günü çalışmak yasaklandı, ülke karıştı

DÜNYA Haberleri

Polonya`da pazar günü çalışmanın yasaklanması gündem oldu.

Washington Post'ta yer alan habere göre Polonya'da Pazar günü çalışmayı yasaklayan yasa gündemi sarstı. 1990 yılında Berlin Duvarı yıkıldıktan sonra liberal ticaret yasalarını benimseyen Polonya'da Pazar günü çalışmanın yasaklanması kimi çevrelerce komünist dönem uygulamalarına benzetilerek eleştiriliyor.

 Birlik' isimli ticaret örgütünün önerisiyle yasalaşan Pazar günü çalışmama durumu bazı vatandaşların tepkisine neden oldu. 26 yaşındaki Daniel Wycech her gün alışveriş yapmak gibi bir isteği olmadığını söylüyor fakat gerekli durumlarda ne yapılacağını soruyor.

Wycech, “Eğer Pazar günü mutfağımda bir şey kırılırsa nasıl tamir ettireceğim? Su almak, muz almak istersem ne yapacağım” diyor.

76 yaşındaki Barbara Olszewska ailelerin Pazar günü bir arada olması gerektiğini söylüyor.

Yasa mevcut hali ile bir aydaki iki Pazar günü çalışmayı yasaklıyor. 2019 yılında ay üç Pazar, 2020 yılında ise Pazar günleri çalışmak tamamen yasak olacak. OECD istatistiklerine göre bir Polonyalı yılda 1928 saat çalışıyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...