Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Diz çöken' Barzani'den ilk açıklama

Düzenleyen:
'Diz çöken' Barzani'den ilk açıklama

DÜNYA Haberleri

Erbil ve Süleymaniye'deki havalimanlarının yurt dışı uçuşlarına açılması hakkında konuşan IKBY eski Başkanı Mesut Barzani, önemli açıklamalarda bulundu.

Eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Irak merkezi hükümetinin IKBY'deki havalimanlarına uyguladığı yurt dışı uçuş yasağını kaldırmasını "iyi bir adım" olarak değerlendirdi.

Resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada Barzani, "IKBY'deki havalimanlarının yurt dışı uçuşlarına açılmasının sorunların çözümü konusunda iyi bir başlangıç olduğunu ancak Erbil ile Bağdat arasındaki krizin sadece bütçe ve havalimanlarından ibaret olmadığını" ifade etti.

Barzani, Irak merkezi hükümeti ile IKBY arasında siyasal hakların yanı sıra ulusal, tarihi, anayasal, insani ve ekonomik sorunlar olduğunu söyledi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, dün yaptığı açıklamada, "Erbil ve Süleymaniye'deki havalimanlarına 29 Eylül 2017'den bu yana uygulanan yurt dışı uçuş yasağının kaldırıldığını" belirtmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...