HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Suudi Arabistan'da kadınların çarşaf giyme zorunluluğu kalkıyor

Düzenleyen: /
Suudi Arabistan'da kadınların çarşaf giyme zorunluluğu kalkıyor
Prens Muhammed Bin Salman, Suudi Arabistan, Çarşaf, Haber

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, kadınların 'saygılı ve uygun' giyinmeleri durumunda 'çarşaf giyme' zorunda kalmayacaklarını söyledi.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, kadınların 'çarşaf giyme' zorunda kalmayacaklarını söyledi. Salman'ın açıklaması ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesinden hemen önce geldi.

Suudi Arabistan'da Veliaht Prens Selman daha önce ülkesinin 'Ilımlı İslam'a geçiş yapacağına yönelik açıklamalarda bulunmuştu.

Reuters'ın haberine göre, Veliaht Prens tarafından duyurulan yeni reform haber ajansları tarafından son dakika olarak duyuruldu.

ÇARŞAF GİYMEK ZORUNDA KALMAYACAKLAR

Buna göre, katı kurallarıyla bilinen Suudi Arabistan'da kadınlar 'Toplum kurallarına uygun ve saygılı' giyindikleri takdirde çarşaf giyinmek zorunda kalmayacak.

Salman, "1979 yılından önce Suudi Arabistan'da hayatı doğal bir biçimde yaşıyorduk. Kadının örtünmek için çarşaf kullanması kendi seçimidir" dedi.

Prens Selman, Suudi Arabistan'da radikal akımların bulunmasından 1979'daki İran İslam Devrimi'ni sorumlu tutuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...