ABD'den Afrin açıklaması

Düzenleyen:
ABD'den Afrin açıklaması

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanlığı, Afrin'deki gelişmelere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada durumdan derin endişe duyulduğu vurgulandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesindeki terörist unsurlara yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı'nda Afrin şehir merkezi TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kontrolüne geçti. Bölgede 3 bin 600'den fazla terörist etkisiz hâle getirilirken, kontrol sağlanan bazı köy ve mahallelerde tuzak-mayın temizleme çalışmalarının sürdüğü ifade ediliyor. 

Bölgedeki son gelişmelere ilişkin açıklama yapan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı, Afrin'deki terörist unsurların Türk ordusundan endişeyle şehri terk ettiğini bildirdi. Durumun Washington yönetiminde derin endişe yaşattığı vurgulanan açıklamada, Türkiye, Rusya ve İran'a insani yardım çağrısı yapıldı. 

Bu açıklama ile Türkiye'nin bölgedeki sivil hassasiyeti gözeten politikası ve harekâtın ilk anından beri gerçekleştirdiği insani yardımların ABD tarafından nasıl görmezden gelindiği bir kez daha tescillendi. Öte yandan ABD yönetimi, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG'ye verdiği desteği farklı noktalarda sürdürüyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...