HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Rusya'da YPG için ilk kez bu ifade kullanıldı

Düzenleyen:
Rusya'da YPG için ilk kez bu ifade kullanıldı
Rusya, Kremlin, Rusya Federal Haber Ajansı, PKK, PYD, YPG, , Haber

DÜNYA Haberleri

Kremlin'e bağlılığıyla bilinen Rusya Federal Haber Ajansı, yayımladığı makalede terör örgütü PKK ve Suriye uzantıları PYD/YPG için ''terör örgütü'' ifadesi kullanıldı.

Moskova’nın PYD/YPG konusunda 'terörist' ifadesine  Kremlin yönetimine yakınlığı ile bilinen Rusya Federal Haber Ajansı tarafından yayınlanan makalede dile getirildi.

Hürriyet'ten Nerdun Hacıoğlu'nun haberine göre; Rusya’nın Türkiye tarafından yürütülen “Zeytin dalı” harekatına neden destek verdiğine de ışık tutan analizde, PYD/YPG'nin Suriye'nin kuzeyinde normal yerel yönetimler oluşturmak yerine, Suriye halkına ait doğal kaynakları acımasızca sömürmeye çalıştığı ifade edildi. 

Haberde, "Yerel halk üzerinde uyguladıkları baskı terör örgütü faaliyetleriyle eş değer" ifadesiyle PYD/YPG baskısı nedeniyle 1.5 milyon Suriyelinin evlerinden kaçmak zorunda bırakıldığı ifade edildi.

Haberde "Ama bu tür oluşumların sonu her zaman hüsran olmuştur. Tıpkı 17’ci yüzyılda İngiliz ve Fransızların Amerika’yı İspanyollardan ele geçirmek için Karayip Denizinde Tartuga korsanlarını çıkardıkları gibi. Bunların adı üzerinde korsan” denildi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...