Beklenmedik çıkış! Meydan okudular: Dünya nükleer gücümüzü görecek

Düzenleyen:
Beklenmedik çıkış! Meydan okudular: Dünya nükleer gücümüzü görecek

DÜNYA Haberleri

Suriye'de son günlerde yaşanan gelişmeler İran ve ABD arasındaki ipleri iyice gerdi. Son olarak İran makamlarından tehdit boyutlarına varan "nükleer güç" açıklaması geldi.

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, Avrupa Güvenlik ve Nükleer Silahlardan Arınma kurumunun yürütme organı Başkanı Taria Kronberg ile görüştü. 

Görüşmede, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın İran ve nükleer anlaşma karşıtı açıklamalarını eleştiren Burucerdi, "ABD Kongresi anlaşmadan çekildiği takdirde, İran da anlaşmayı sürdürmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Böyle bir durumun yaşanması halinde dünyanın İran'ın nükleer gücünü göreceğini vurgulayan İranlı yetkili, "Atom bombası ve nükleer silahlar İran'ın kırmızı çizgisidir" dedi.

Burucerdi ayrıca, İran'ın nükleer silah ve atom bombası dışında antlaşmaya bağlı olarak nükleer faaliyetlerini devam ettirdiğini söylerken, Avrupa’nın uluslararası nükleer antlaşmanın ihlaline karşı duyarlı ve yapıcı olması gerektiğini belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...