Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye düşmanları harekete geçti! Kızıldeniz ısınıyor

Düzenleyen:
Türkiye düşmanları harekete geçti! Kızıldeniz ısınıyor

DÜNYA Haberleri

Orta Doğu'da vekalet mücadelesi tam hız sürerken, Kızıldeniz'de sürpriz bir hareketlilik ortaya çıktı. Buna göre bölgedeki önemli güçlerden Mısır ve BAE'den beklenmedik bir hamle geldi.

Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve ordu güçlerinin Kızıldeniz'de askerî tatbikata başladığını duyurdu. 

Mısır ordusunun açıklamasında tatbikatın iki ülke ordularının becerilerini artırmayı hedeflediği ifade edilirken, Mısır Savunma Bakanlığı da BAE ile başlayan tatbikata ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Halife 3" adı verilen tatbikata iki ülke deniz ve kara kuvvetlerinin katıldığı belirtilirken, tatbikatın birkaç gün süreceği bildirildi.

Mısır, tatbikatın deniz taşımacılığının korunması, muharebe operasyonlarının yönetilmesi ve şüpheli gemilerin denetlenmesine ilişkin temel eğitimleri kapsadığını duyurdu.

Öte yandan Mısır'da 2013'teki kanlı bir askerî darbe ile yönetimi ele alan general Abdülfettah Sisi, Türkiye karşıtı tutumuyla tanınıyor. Yanı sıra BAE'nin de 2016'taki hain darbe girişimindeki rolü de hâlâ tartışılıyor. 

Tatbikatın Türkiye'nin Somali ve Sudan ile kurduğu iyi ilişkiler sonrası, Somali'deki BAE'ye yönelik operasyonların ardından gerçekleşmesi dikkat çekiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...