Hollanda'dan Suriye'ye askeri operasyon kararı

Düzenleyen:
Hollanda'dan Suriye'ye askeri operasyon kararı

DÜNYA Haberleri

Hollanda Başbakanı Suriye'ye yönelik olası bir askeri operasyona katılmayacaklarını açıkladı.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Duma'da düzenlendiği iddia edilen kimyasal saldırının sorumlusunun Suriye hükümeti olmasının muhtemel olduğunu belirtti ancak olası bir askeri harekata katılmayacaklarını söyledi.

Rutte, "Yaşanan korkunç saldırının arkasında büyük ihtimalle Suriye'nin olduğunu düşündüğümüz için, Suriye'de düzenlenecek olası bir askeri harekata anlayış gösteriyoruz. Fakat bunun orantılı olması gerekir ve bu bizim için belirleyicidir" dedi.

Belçika hükümeti de, ABD, Fransa ve İngiltere'nin Suriye'ye yönelik olası askeri harekatına katılmayacağı sinyalini verdi.

Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Alman mevkidaşı Heiko Maas'la ikili görüşmesinin ardından basına açıklamalarda bulundu. Askeri gerginliğin artmasından kaçınmak gerektiğine dikkati çeken Reynders, "Askeri bir müdahale kararı vermeden önce beklememiz gerekiyor. Siyasi bir çözüm gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...