Suriye'de vurulan bölgeler belli oldu

Düzenleyen:
Suriye'de vurulan bölgeler belli oldu

DÜNYA Haberleri

Trump'ın Suriye'ye askeri harekatın başladığını açıklamasının ardından, kimyasal silah üretimi ve malzemelerinin depolandığı bölgeler vuruldu.

ABD, Fransa ve İngiltere tarafından Suriye'ye yapılan hava harekatı 1 saat sürdü. Yapılan ilk gün saldırısı hakkında Pentagon'un, "Belirlenen hedefler vuruldu" dediği yerler belli oldu.

ASKERİ NOKTALAR DA VURULDU

İlk etapta başkent Şam'daki Cumhuriyet Muhafızları, Dumeyr Havaalanı, Şam Uluslararası Havalimanı çevresi, Cemeyre Bilimsel Araştırmalar Merkezi, Kasyun Dağı'ndaki hava savunma sistemleri, Kisve ve Kalamun bölgelerindeki askeri noktalar vuruldu.

ABD, İngiliz ve Fransız güçleri ayrıca rejimin kontrolünde bulunan Hama ilinde havaalanı, Humus ilinin Kuseyr bölgesinde Hizbullah güçleri, Dera'da 89. Tugay olarak bilinen İran güçleri ve bazı askeri noktalar, Suveyda ilinde Halhala Havaalanı ve Dera ilinin İzra bölgesindeki hedeflere saldırı gerçekleştirdi.

Bu arada, Beşar Esad rejimi medyası hava savunma birliklerinin saldırılara karşılık vererek bazı füzeleri havada imha ettiğini öne sürdü.

Suriye'de vurulan bölgeler belli oldu

BBC HARİTADA GÖSTERDİ

BBC, ABD, İngiltere ve Rusya'nın Suriye'yi füzelerle vurduğu yerleri gösteren bir harita yayınladı.

Suriye'deki hava üslerinin işaretlendiği haritada saldırıya uğrayan noktalar dört ayrı yerde.

Haritada ayrıca kimyasal silah bulunduğundan şüphelenilen yerler de detaylı bir şekilde gösterildi.

Suriye'de vurulan bölgeler belli oldu

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...