Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'nin Kudüs Büyükelçiliği Resmen Açıldı

Düzenleyen:
ABD'nin Kudüs Büyükelçiliği Resmen Açıldı

DÜNYA Haberleri

ABD'nin Kudüs Büyükelçiliği resmen açıldı. İsrailliler kutlama yaparken, Filistinliler protestolarda bulunuyor.. Arap Birliği, elçiliğin Kudüs'e taşınmasıyla ilgili çarşamba günü olağanüstü toplanacak.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kudüs Büyükelçiliği için bugün açılış töreni düzenlendi.

Törenin Türkiye saatiyle 16.00'da yapıldı. Açılışa Başkan Donald Trump katılmadı ancak davetlilere telekonferansla hitap etti

Trump'ın kızı İvanka, damadı ve danışmanı Jared Kushner ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin ise törende hazır bulundu.

Heyet, öncesinde ise dışişleri bakanlığındaki etkinliğe katıldı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu burada yaptığı konuşmada, Trump'ın elçiliği Kudüs'e taşıma kararını övdü. Netanyahu, kararı "cesur" olarak niteledi.

ARAP BİRLİĞİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAK

Arap Birliği, ABD'nin elçiliğini Kudüs'e taşımasıyla ilgili çarşamba günü olağanüstü toplanacak.

Donald Trump, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımış ve büyükelçiliğin de Tel Aviv'den taşınmasını kararlaştırmıştı. Karar dünya genelinde tepki çekmişti.

Bugün de açılışa tepki olarak büyük protesto gösterileri düzenlenmesi bekleniyor. Filistinliler, Doğu Kudüs'ü bağımsız bir Filistin devletinin başkenti olarak kabul ediyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...