Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Yüzyılın anlaşması Arap ülkelerinin onayıyla uygulamaya girdi'

Düzenleyen:
'Yüzyılın anlaşması Arap ülkelerinin onayıyla uygulamaya girdi'

DÜNYA Haberleri

Eski Katar Başbakanı Hamed bin Casim es-Sani, "İşte yüzyılın anlaşması büyük Arap ülkelerinin onayı ve desteğiyle adım adım uygulamaya girdi. Onlara soruyorum: Bunun bedeli nedir?" dedi.

Orta Doğu'nun sıcak gündemine ilişkin resmi Twitter hesabından değerlendirmelerde bulunan Bin Casim, Arap liderlere tepki gösterdi.

Ulusal haklar ve kutsalların hiçbir şekilde bir fiyatının olmadığını vurgulayan Bin Casim, barışçıl çözümden yana tavrının açık olduğunu ve bunun da ancak Filistinlilerin haklarının korunması ve onayıyla mümkün olacağını dile getirdi.

Bin Casim, Arap dünyasının yalnızca Kudüs konusunda değil, bölgesel ve uluslararası sorunlara ilişkin tüm konularda karanlık bir tünele girdiğini vurguladı.

Yayınlanan kınama açıklamalarına işaret eden eski Katar Başbakanı, "Adet yerini bulsun diye kınama ve reddiye yayınlayanlar, aslında ne yazık ki bu gelişmelerin bizzat ortaklarıdır." ifadesini kullandı.

Açıklamalarında herhangi bir isim zikretmeyen Bin Casim, şunları kaydetti:

"Durumun bu noktaya gelmesinde katkısı olanların isimlerini vermekten yana bir çekincem yok. Ancak hala onların doğruya döneceklerine olan inancımdan dolayı isimlerini zikretmiyorum."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...