Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail, Türkiye'nin Kudüs'teki büyükelçisinin ülkeyi terk etmesini istedi

Düzenleyen:
İsrail, Türkiye'nin Kudüs'teki büyükelçisinin ülkeyi terk etmesini istedi

DÜNYA Haberleri

İsrail hükümeti, Türkiye'nin Kudüs'teki başkonsolosu Gürcan Türkoğlu'nun ülkeyi terk etmesini istedi. Türk yetkililerden yapılan açıklamada, "Türkoğlu'nun dönüşünü değerlendiriyoruz" denildi.

Dün Gazze'de yaşanan katliamın ardından İsrail'in Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmış ve büyükelçiden bir süre ülkesine dönmesi istenmişti.Akşam saatlerinde de İsrail'den misilleme geldi. Türkiye'nin Kudüs başkonsolosu Gürcan Türkoğlu'nun 'belirsiz süreliğine ülkeden ayrılması' istendi.

TEL AVİV'DEKİ BÜYÜKELÇİ DEĞİL, KUDÜS'TEKİ BAŞKONSOLOS HEDEF ALINDI

İsrail'in, Türkiye'nin Tel Aviv'deki büyükelçisini değil, Kudüs'teki konsolosunu istenmeyen adam ilan etmesi yeni bir diplomatik kriz arayışı olarak yorumlandı. Gürcan Türkoğlu, Kudüs'te Türkiye ile Filistin arasındaki ilişkileri de yürütüyordu. Diplomatik kaynaklar, İsrail'in bu kararla, "Kudüs'te sadece benim dediğim olur" mesajı verdiği değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...