Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Venezuela'daki seçimleri Devlet Başkanı Maduro kazandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Venezuela'daki seçimleri Devlet Başkanı Maduro kazandı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD yönetimi tarafından istenmeyen ve "Diriliş Ertuğrul" hayranlığıyla da bilinen Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkesindeki devlet başkanlığı seçimlerini ilk turda kazanarak yeniden seçildi.

Ulusal Seçim Konseyi Başkanı Tibisay Lucena, yaptığı açıklamada, seçimlere yüzde 46'nın üzerinde katılımın sağlandığını ve 8 milyon 300 binden fazla oyun sayıldığını belirtti. 

Devlet Başkanı Maduro'nun 5 milyon 800 binden fazla oy aldığını kaydeden Lucena, Maduro'nun yaklaşık yüzde 68 ile yeniden devlet başkanı seçildiğini açıkladı. Lucena, diğer adaylar Henry Falcon'un 1 milyon 820 bin, Javier Bertucci'nin 925 bin, Reinaldo Quijada'nın ise 34 bin 614 oy aldığını bildirdi. Nicolas Maduro, devlet başkanlığı görevini 2025 yılına kadar sürdürecek.

Öte yandan, Henry Falcon, seçim sonuçlarının ilan edilmesinin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Falcon, seçim sonuçlarını tanımadıklarını ve gayrimeşru ilan ettiklerini duyurdu.

MADURO'NUN DİRİLİŞ İLGİSİ

Yanı sıra TRT'nin beğeniyle izlenen dizisi "Diriliş Ertuğrul"un yapımcı ve senaristi Mehmet Bozdağ, sosyal medya hesabından, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun börk ve Kayı Boyu bayrağı ile çektirdiği fotoğrafları paylaşmıştı.

Alınan bilgiye göre Maduro, ülkesinin Ankara Büyükelçiliği aracılığıyla dizinin yapımcı şirketine Kayı Boyu bayrağı, börk ve yüzüklü fotoğraflarını iletti. Dizinin yapımcı ve senaristi Mehmet Bozdağ da sosyal medya hesabından "Diriliş Ertuğrul"u hayranlıkla takip eden Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, bizlere selam göndermiş. Sayın Maduro'ya bu nezaketi için teşekkür ederim." ifadeleri ile Maduro'nun fotoğraflarını paylaştı.

MADURO'DAN "DİRİLİŞ" EKİBİNE DAVET

"Diriliş Ertuğrul dizisinin yapımcı ve senaristi Mehmet Bozdağ, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun kendileriyle büyükelçi vasıtasıyla irtibata geçtiğini belirterek, "Ortak projeler yapmak üzere bizi Venezuela'ya çağırdılar." dedi. Bozdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birçok devlet başkanının diziyi hayranlıkla takip ettiğini söyledi.

Diriliş Ertuğrul'un onlarca ülkede ve farklı dillerde seyirciyle buluştuğunu aktaran Bozdağ, "Venezuela Devlet Başkanı'nın 'Diriliş'e hayran olması daha da önemli bir durum. Diziyi İspanyolca yayınlarından takip ediyor ve gerçekten dizimize büyük ilgi duyuyor." diye konuştu.

MADURO DA "DİRİLİŞ" SETİNE GELECEK

Bozdağ, Maduro'yu "Diriliş" setine davet ettiklerini belirterek, "Her şey çok olumlu. Yaklaşık bir hafta önce bizimle Venezuela'nın Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes vasıtasıyla irtibata geçtiler. Bize Kayı Boyu bayrağıyla çektirdiği fotoğraflarla selam yollamış. Şimdi ortak projeler yapmak üzere bizi Venezuela'ya çağırıyorlar. Sayın Maduro da ilk Türkiye ziyaretinde bizim setimize gelecek. Biz de en yakın zamanda oraya gidip, nasip olursa ortak film projeleri hakkında görüşmeler yapacağız." ifadelerini kullandı.

TRT 1'de 2014'te yayınlanmaya başlayan, başrolünde Engin Altan Düzyatan'ın yer aldığı "Diriliş Ertuğrul", Arap ve Güney Amerika ülkeleri başta olmak üzere 60'tan fazla ülkeye ihraç edildi. Üst üste reyting rekorları kıran dizi, son olarak global internet televizyon ağı Netflix'te takipçileriyle buluşmaya başladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...