HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Batağa sürüklenen Air France'da istifa

Düzenleyen:
Batağa sürüklenen Air France'da istifa
Fransa, Air France, Jean-Marc Janaillac, İstifa , Haber

DÜNYA Haberleri

Fransa’nın ulusal hava yolu şirketi Air France İcra Kurulu Başkanı Jean-Marc Janaillac, şirket ile çalışanlar arasında anlaşma sağlanamaması sebebi ile istifa ettiğini duyurdu.

Fransa'da geçtiğimiz ay başlayan grevler, halen devam ediyor. Ekonominin her kesiminde gerçekleştirilen Macron karşıtı eylemler özellikle Air France'ı bataklığa sürükledi.

Grevler nedeniyle uçamayan ve ağır maddi zarara giren Air France'da İcra Kurulu Başkanı Jean-Marc Janaillac istifa etti.

Batağa sürüklenen Air France'da istifa

ŞİRKET ONAYLADI

Fransa’nın ulusal hava yolu şirketi Air France İcra Kurulu Başkanı Jean-Marc Janaillac, şirket çalışanlarının bir süredir yürüttüğü grevler sonucunda, şirket ile çalışanlar arasında anlaşma sağlanamaması sebebi ile istifa edeceğini duyurmuştu. Janaillac'ın istifa kararı şirket yönetimi tarafından da onaylandı.

Air France-KLM’den yapılan açıklamada, ” 4 Mayıs 2018 tarihinde kamuya açıklanan taslak ücret anlaşmasına ilişkin Air France personel müzakerelerinin sonucunu takiben ve önceden de duyurulduğu üzere, Jean-Marc Janaillac bugün Air France-KLM ve Air France Yönetim Kurulları’na istifasını sunmuştur. Kurul bu istifayı onaylamıştır. Bu geçiş dönemi süresince:Anne-Marie Couderc icra görevi olmayan Air France-KLM Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapacaktır” ifadeleri yer aldı.

GREVLER SEBEBİYLE ZARAR ARTIYOR

Air France bu yılın ilk çeyreği için 269 milyon euro net zarar açıklarken grevlerin yıllık maliyetinin 300 milyon euroyu bulacağı tahmin ediliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...