AP Türkiye'de seçime gözlemci göndermeyecek

Düzenleyen:
AP Türkiye'de seçime gözlemci göndermeyecek

GÜNDEM Haberleri

Avrupa Parlamentosu Türkiye hakkında yeni bir karar alarak 24 Haziran'daki seçimler için gözlemci göndermeyeceğini ve seçim hakkında yorum yapmayacağını açıkladı.

Avrupa Parlamentosu her seçim dönemi Türkiye'ye gözlemci gönderir ardından seçimlerden sonra Türkiye hakkında çoğu olumsuz eleştirilerde bulunurdu. Ancak parlamento, bu seçimler için farklı bir karar aldı.

"SEÇİM SONUÇLARI HAKKINDA YORUM YAPMAYACAĞIZ"

AP'nin Demokrasi Destek ve Seçim Koordinasyonu Grubu Eş Başkanları David McAllister ve Linda McAvan yaptıkları ortak açıklamada, "AP, Türkiye'de yapılacak (24 Haziran) seçim sürecini denetlemeyecek, süreç ve seçim sonuçları hakkında yorum yapmayacak." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, bir AP üyesinin referanduma ilişkin yapacağı herhangi bir açıklamanın hiçbir şekilde AP'nin görüşünü yansıtmayacağı kaydedildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...