HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

ABD'de federal yargıçtan Trump'a çok kötü haber!

Düzenleyen: /
ABD'de federal yargıçtan Trump'a çok kötü haber!
Trump, ABD, Dünya Haberleri, Haber

DÜNYA Haberleri

ABD'de federal bir yargıç, ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter'daki bazı kullanıcıları engellemesinin ayrımcılık sayılacağına ve Anayasaya aykırı olduğuna karar verdi.

New York Güney Bölgesi Federal Yargıcı Naomi Reice Buchwald, Trump'ın  Twitter kullanımıyla ilgili davada kararını açıkladı. Yargıç Buchwald, ABD Başkanı olarak Trump'ın Twitter hesabının kamusal  bir alan olduğuna, buradaki tüm açıklamaların herkese açık olması gerektiğine ve  bazı kullanıcıların engellenmesinin Anayasanın 1. maddesine aykırılık teşkil  edeceğine hükmetti.

Yargıç, kararında, Anayasal olarak hiç kimsenin görüşlerini açıklama  hakkından mahrum bırakılamayacağını, bu sebeple Trump'ın bazı takipçilerini  engellemesinin yasal dayanağı olmadığını belirtti.Kararla ilgili henüz Beyaz Saray ve ABD Adalet Bakanlığından bir  açıklama yapılmadı.Dava ilk olarak "Knight Foundation" adlı vakıf tarafından, Trump'ın  engellediği 7 Amerikan vatandaşı adına New York'ta açılmıştı.ABD Başkanı Trump, başkan seçilmeden önce kullanmaya başladığı  "realDonaldTrump" adlı Twitter hesabını halen kullanmaya ve birçok açıklamasını  bu platformdan yapmaya devam ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...