HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Dünya'da Nipah virüsü alarmı!

Düzenleyen: /
Dünya'da Nipah virüsü alarmı!
Yarasa, Nipah, Hindistan, Haber

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Hindistan'da 10 kişinin ölümüne neden olan meyve yarasalarının taşıdığı ölümcül virüs Nipah'ın 13 kişiye daha bulaştığı tespit edildi.

Times of İndia internet sitesinde yer alan habere göre, Hindistan'ın  Kerala eyaletinde paniğe neden olan ölümcül Nipah virüsü salgını nedeniyle 4  günde 10 kişi hayatını kaybederken, virüse 13 kişide daha rastlandı.

Hastanede tedavi altına alınan 13 kişiden 2'sinin durumunun ağır  olduğu kaydedildi.

Bölgede olağanüstü hal ilan edilirken, ölenlerle temas ettiği  belirlenen yaklaşık 100 kişi ise karantinaya alındı, yüzlerce kişi de yüksek ateş  şikayetiyle hastanelere adeta akın etti.

Hükümet, Kerala eyaletinde salgının rastlandığı Kozhikode, Malappuram,  Waynad ve Kannur bölgelerine gidilmemesi uyarısında bulunurken, birçok kişi de  güvenli bölgelere tahliye edildi.

Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) göre Nipah virüsünün henüz aşısı  bulunmuyor.

Koruyucu önlemlerle mikroba karşı erken tedavinin hastalardaki ateşi  ve hastalığın şiddetini kısmen azalttığı ancak ölümü engelleyemediği  belirtiliyor.

Nipah virüsü nedir?

Nipah virüsü bulaşmış bazı insanlarda belirtiler hemen ortaya çıkmasa  da ateş, baş ağrısı, boğaz ağrısı ve kaslarda ağrı gibi belirtilerle grip benzeri  bir rahatsızlık gelişebiliyor. Daha sonraki aşamada ise belirtiler baş dönmesi,  yorgunluk, bilinç değişikliklerine dönüşebiliyor.

İlk defa Malezya'nın Nipah bölgesinde bir salgınla başlayan bu virüsün  ayrıca biyolojik silah olduğuna dair iddialar da bulunuyor.

En çok Singapur, Malezya, Hindistan ve Bangladeş'te görülen Nipah  virüsünün, meyve yarasaları aracılığıyla hurmaya taşındığı, oradan da insanlara  bulaştığı ifade ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...