HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Tartışma büyüyor! Irak'ta seçim iptal edilecek mi?

Düzenleyen: /
Tartışma büyüyor! Irak'ta seçim iptal edilecek mi?
Irak, Seçim, , Haber

DÜNYA Haberleri

Irak'ta seçimlerdeki usulsüzlük tartışmaları büyüyor. Meclise seçimin iptal edilmesini öngeren bir tasarı sunuldu. Irak Başbakanı İbadi iddiaların araştırılacağını söyledi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 12 Mayıs'ta yapılan genel seçimlerle ilgili ihlal ve usulsüzlük iddialarının araştırılacağını söyledi. Meclise ise seçimlerin iptalini öngören bir tasarı sunuldu.

Pek çok vilayette seçime hile karıştırıldığına dair iddialar var. İddiaların merkezinde ise Kerkük kenti yer alıyor. İlk kez kullanılan elektronik oy verme makinelerinin listelemesinde usulsüzlükler olduğu iddia ediliyor. 

Seçmenlerin korkutulduğu, kimlik kartlarının dağıtımında karışıklık yaşandığı, yüzbinlerce kişinin oy kullanamadığı da iddialar arasında. 

Günler süren şikayetlerin ardından seçim komisyonu beş eyalette 103 oy verme merkezinde oyları iptal etti. Ancak itirazlar bitmedi. 

Kerkük'te halk oyların elle sayılmasını talep ediyor. Başbakan İbadi, hükümet tarafından atanacak özel bir komitenin iddiaları araştıracağını duyurdu. 

Seçimin ardından ilk kez toplanan meclise seçimin iptali için tasarı sunuldu. 175 milletvekilinin imzasıyla hazırlanan tasarı, Parlamento seçiminin 22 Aralık'ta yerel seçimle birlikte yenilenmesini öngörüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...