HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İsrail'den Türkiye'ye F-35 engeli!

Düzenleyen: /
İsrail'den Türkiye'ye F-35 engeli!
F 35, İsrail, Türkiye, Haaretz, Haber

DÜNYA Haberleri

ABD'nin Türkiye'ye teslim edeceği F-35'ler konusunda İsrail'in endişeli olduğu ve uçakların teslimini engellemeye çalışıldığı haberleri gündeme bomba gibi düştü.

İsrailli gazete Haaretz'e konuşan üst düzey bir İsrailli yetkili, İsrail'in F-35'lere sahip tek Orta Doğu ülkesi olmayı hedeflediğini ve bu nedenle Türkiye'ye gönderilecek F-35'ler konusunda ABD ile yakın temas halinde olduğunu bildirdi.

TÜRKİYE İLE PAYLAŞIMIN ÖNÜNE GEÇME ÇABASI

Yetkili, F-35'e ilişkin detayların diğer ülkelere sızmasından ve İsrail ordusunun bölgesel rekabetleri sebebiyle F-35'lerin kapasitesinin yükseltimesi konusunun Türkiye ile paylaşılmasının önüne geçmek istediklerini aktardı.

İSRAİL ABD İLE GÖRÜŞMELERİ RESMİ OLARAK REDDEDİYOR

ABD ve İsrail arasında söz konusu görüşmelerin merkezinde F-35'lerin kapasitesinin yükseltilmesine ilişkin teknoloji transferi bulunuyor. İsrail, ABD ile görüşmeleri resmi olarak reddetse de Türkiye'ye gönderilecek F-35'lerin teslimatı konusunu yakından takip ettiği biliniyor.

İsrail Savunma Bakanlığı'ndan yetkililer, Türkiye'nin F-35'lerin üretimine yatırım yapan az sayıda ülkeden biri olmasına nedeninyle Türkiye'ye 100 F-35'in teslimatının önüne geçmenin oldukça güç söylüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...