Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yemen ordusu sivillerin Mutun kasabasından çıkmasını istedi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yemen ordusu sivillerin Mutun kasabasından çıkmasını istedi

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'in kuzeyindeki Cevf vilayetine bağlı Mutun kasabasına ulaşan ordu güçleri sivillerin bölgeyi terk etmesini istedi.

Yemen ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "düşman bölgesi" ilan edilen Cevf vilayetine bağlı Mutun kasabasının topçu birlikleri ve savaş uçaklarıyla hedef alınacağı belirtilerek, sivillere bölgeden derhal çıkmaları uyarısı yapıldı.

Açıklamada, Husilerin sivil yerleşim birimlerini kullanmasına engel olmak ve savaş alanını belli bir bölgeye hasretmek amacıyla böyle bir yönteme başvurulduğu ifade edildi.

Meşru hükümet güçleri, Husileri sivilleri ve sivillerin yaşadığı bölge ve evleri silah deposu ya da kendi amaçları doğrultusunda askeri olarak kullanmakla suçluyor.

Cevf vilayetinde Yemen ordusuyla Husiler arasındaki şiddetli çatışmalarda her iki taraftan da yüzlerce kişinin öldüğü kaydediliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...